top of page

NM 2017

Lørdag 25. mars deltok Kristian Søyland, Martine Slettebø og Therese Netland Østebrød på NM, som i år ble avholdt i Bærum. Alle deltok i både kata og kamp.

I kata deltok Kristian og Therese i senior klassen (18+). Her er det et høyt nivå med utøvere som har tatt gull i EM. De gikk begge gode runder, men det holdt ikke helt til finaleplass.

Martine deltok i kvinne klasse 15-17 år. Hun utførte en flott kata innledningsvis og gikk videre til finalen. Her gikk motstanderen Mejia Charlene Izabelle fra Fyllingen karateklubb en A kata (10 poengs kata) mens Martine gikk en B kata (9 poeng). Hun kunne dermed oppnå en mindre totalsum enn motstanderen sin. Til tross for en flott utført kata, klarte ikke Martine slå motstanderen sin, og endte til slutt med sølv i NM. En solid innsats fra vår unge lovende.

I kamp hadde dessverre ikke utøverne våre dagen. Martine røk ut i sin kamp mot en motstander som benyttet seg av sin lengre rekkevidde til å sette Martine ut av spill.

Therese møtte Karen Veronica Olufsen fra Bryne Karateklubb. Kampen starter i høyt tempo med harde teknikkvekslinger. Etter ett minutt smeller Karen Veronica beinet i hode til Therese og sender henne i bakken. Therese er raskt oppe på beina igjen og er klar innen tidsfrist for knockout. Dommerne velger likevel å tolke dette som knockout og utroper Karen Veronica som vinner.

Kristian sin motstander var Eivind Nærland fra Gandsfjord Karateklubb. Han hadde dermed mulighet til å revansjere tapet i Scottish Open. Allerede sekunder ut i kampen kjente Kristian på en skade og valgte å trekke seg med hensyn til EM som er kun to uker etter NM.

Selv om kampene ikke gikk helt som man håpet er vi fornøyd med innsatsen til våre utøvere. De har alle tilegnet god erfaring som kan bygges videre på.

Arkiv
bottom of page